Sarita

Sarita Lemmens (1967) studeerde zang (jazz en lichte muziek) aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en aan het Hilversums Conservatorium. Ze kreeg les van onder andere Annett Andriessen, Ann Burton, Greetje Kauffelt, Gé Titulaer, Eileen Fiss, en volgde masterclasses bij Mark Murphy, Edwin Rutten, Dianne Reeves en Catherine Sadoline.

Sinds het behalen van haar diploma (1996) geeft Sarita zanglessen en cursussen op verschillende muziekscholen en kunstencentra (Utrecht, Nieuwegein, Nijmegen, Apeldoorn, Almere, Lelystad, Amsterdam).

Als zangeres zong ze in verschillende salsa- en merengue orkesten, bigbands en kleinere jazzcombo’s en coverbands.

Sarita heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het geven van individuele- en groepslessen zang. Ze heeft ook veel ervaring in het leiden en dirigeren van (pop)koren en het ontwikkelen en uitvoeren van diverse cursussen, workshops en voorstellingen (stemvorming, koorzang, presentatie, ritme&timing, musical,
improvisatie, jongerentheater). Als invaldocent gaf ze drama en spellessen aan musicalklassen (kinderen, jongeren, volwassenen) van een dansschool.

In haar vrije tijd wandelt ze veel met haar hond door 't Gooi, leest ze graag mooie boeken en werkt ze met plezier in de tuin. Naast jazz en pop luistert ze ook veel naar klassieke muziek. Muziek en vriendschappen zijn voor haar een bron van inspiratie.